GRÖN REHABILITERING

Jag har lagt ut följande bilder och frågor på min Facebooksida.

Går du lite längre ner hittar du även mina reflektioner och tankar om detta.

I vilken korridor återhämtar och rehabiliterar du dig bäst när du inte mår bra?

I vilken korridor trivs du bäst och känner dig mest harmonisk?

I vilken korridor får du mest livskraft?

Den ena behöver inte helt utesluta den andra, men var föredrar du att vara för att må bra?

Vet du om att det finns något som kallas grön rehabilitering?

Tänker du ”Ut i naturen är jag alldeles för sjuk för att ta mig.” är du välkommen att höra av dig till mig för att prata om det.

Jag gillar utmaningar och jag kan inte lova dig att du är ute i naturen på direkten,

men det finns ”naturnära” saker man kan göra även om det just för stunden är helt omöjligt att ta sig ut i naturen,

som ändå kan få det att kännas lite bättre en stund.

Det är dessutom din syn på vad ”ut i naturen” innebär som är viktigt.

För någon är det en promenad, för någon annan att få känna vinden, dofterna eller se ut över en sjö, eller något helt annat.

För någon kan det vara att helt enkelt komma ut till någon form av växtlighet.

För dig som nu tycker att du inte har de problemen, men att det känns motigt att ta sig ut. Trots att du vet att det nog vore bra både nu och förebyggande för ditt framtida välmående. Du är också välkommen att höra av dig. Jag lovar att jag gör mitt bästa för att möta ditt behov och hjälper dig att prova på och komma igång. Det behöver inte vara så klämkäckt och hej&håigt. Hos mig går det oftast väldigt lugnt till. Vi stannar upp och vi njuter av det vi gör. Det finns vissa möjligheter att tex ta med sig hunden eller barnvagnen om det är det som är problemet. Kontakta mig så pratar vi om det.

Jag är friskvårdsguide i naturen och mindfulnessinstruktör, jag är också mindmassör och undersköterska (vill du veta mer om mig så läs under fliken ”Jag och mindfulness”). Jag använder mina kunskaper och erfarenheter på det sätt som för stunden känns mest rätt. Dvs vill du lära dig mindfulness, då är det det jag hjälper dig med, vill du ”bara” gå ut i naturen, då gör vi det. Vill du prova mina tankar och idéer om att mixa dessa, då gör vi det också, i en mix som förhoppningsvis passar dig. Vill du bara prata en stund med någon som lyssnar, och inte bara kommer med klämkäcka råd eller dömande, då är du också välkommen att boka en tid med mig.

Jag för inga journaler eller anteckningar oavsett vad vi pysslar med. Skulle jag någon gång behöva göra en anteckning (för att komma ihåg något jag lovar dig att göra), så har du full insyn i vad jag skriver och du får, om du vill, vara med och förstöra dem sen.

Jag tror på att lyssna till dina behov och vad du gillar och försöka hjälpa dig utifrån det. Tycker man om det man gör är man mer motiverad att ta itu även med det som är motigt.