Specialerbjudande vid Kalvs familjecamping

En friskvårdsguidning i naturen, med ditt välbefinnande som fokus. Ett fysiskt rörelsepass där både kropp och själ får hjälp att komma igång. Dessutom en lugn stund med medveten rörelse & kroppsskanning, som gör att du troligtvis känner dig både lugnare, mer avslappnad men också piggare och mer alert.

Här erbjuder jag i samarbete med Kalvs familjecamping ett paketerbjudande med övernattning på campingen. Det går att boka in sig på dessa olika pass även om man inte väljer att boka paketerbjudandet. Alla bokningar görs via Kalvs familjecamping, www.kalvscamping.se

De aktiviteter som kommer att ingå här är dels en friskvårdsguidning (för mer information om vad detta innebär se "Behandlingar") och ett fysiskt aktivt rörelsepass, samt ett pass med medveten rörelse & kroppsskanning.

Det fysiskt aktiva rörelsepasset (pågår ca 1 timma) kan enklast beskrivas som ett gympapass, men vi gör alla efter vår egen förmåga och därmed kan alla vara med. Den som vill ge lite extra gör det, den som bara vill mjuka upp sig lite gör det. Du bestämmer själv vilken nivå du lägger din träning på här. Det är just att röra på sig som är det viktigaste här, inte att prestera någon speciell nivå. Så var inte rädd för att komma och delta - för du fixar det. Vältränad så väl som otränad. Även du som tycker att träning och gympa i grupp är tråkigt eller obehagligt, ge det en chans, för här gör du bara det du känner att du kan och vill. Om du gör ditt bästa, så ska du vara stolt över det, för det är ju ditt bästa och mer kan du inte begära av dig själv.

En flaska med vatten kan vara bra att ha med sig, och ta på kläder som du lätt kan röra dig i och som är lagom varma för att träna ute i.

 

Medveten rörelse & kroppsskanning (pågår ca 1 timma, 30 min per del)

Medveten rörelse innebär att jag guidar dig genom en rad olika rörelser som du gör mycket långsamt samtidigt som du fokuserar på känslan i kroppen under rörelsen. De flesta rörelserna är enkla stretchrörelser och du kan aldrig göra fel, utan det är som du uppfattar att rörelsen ska göras som är det rätta för dig. Det är fokuseringen och vad du känner som är det viktiga, inte hur du utför rörelsen. Detta klarar alla som vill och försöker!

Kroppsskanning innebär att jag guidar dig genom din kropp bit för bit, antingen börjar vi vid fötterna och går upp genom kroppen till huvudet eller tvärtom. Du fokuserar bara med dit medvetande på just den delen av kroppen som jag pratar om precis just då.

Medveten rörelse och kroppsskanning får de flesta att finna ett inre lugn, som dels kan ge avslappning, men även ge större möjligheter att bättre kunna ta sig an och hantera jobbiga och tråkiga saker i vardagen, men även kunna glädja sig och finna större glädje i de positiva sakerna, eftersom hjärnan fått en liten välbehövlig paus från allt brus som ofta finns i hjärna. När hjärnan får ta det lite lugnt en stund får den lättare att hantera saker på ett mer rationellt och bra sätt. Sen är det en skön timma att bara få ägna sig åt sig själv.

Har du en egen yogamatta/träningsmatta eller tunn strandmadrass kan du ta med dig den. Jag har ett begränsat anta yogamattor att låna om du inte har någon själv. Vi kommer göra en del rörelser liggande, och kroppsskanningen kan du välja att göra liggande eller stående. Även om detta är lugna aktiviteter, så kan det vara bra att ha en vattenflaska med sig också.

 

Samtliga övningar vid Kalvs familjecamping sker utomhus, så kläder efter väder och en vattenflaska är vad som rekommenderas att ha på sig/med sig. Ha gärna en liten ryggsäck med dig där du kan ha vattenflaska och kanske en extra tröja när vi går friskvårdsguidningen. Jag ställer inte in för att det blir vad vissa kallar dåligt väder. Väljer du ändå att avstå från att delta vill jag att du meddelar det, annars står vi andra där och väntar på dig. Det är även viktigt att du kommer i tid, annars kan du missa viktig information som jag ger i början. Att visa respekt för varandra anser jag är viktigt, och det gör vi bla genom att passa tider och meddela förändringar.

 

Hoppas du vill testa på denna tvådagars upplevelse.

Tidsmässigt kommer det vara ett pass med fysiskt aktiva rörelser med start vid kl. 10.00 dag 1 (lördagen om det är över en helg), friskvårdsguidningen startar sen vid kl. 14.00.

Medveten rörelse & kroppsskanning startar kl. 10.00 dag 2 (söndag om det är över en helg).

 

På eftermiddagen dag 2 finns det sen vissa möjligheter att boka MindMassage (för mer information om vad detta innebär se "Behandlingar") eller utnyttja campingens övriga fantastiska utbud. Varför inte testa kanoting eller fiske eller ta en cykeltur. (för mer information om detta se www.kalvscamping.se )